Sally Lightfoot

Ontwerp en produktie team

Sally Lightfoot heeft geen consessies gedaan aan kwaliteit en ervaring bij het zoeken naar de juiste partners om haar vloot op te bouwen. Zij heeft de absolute top in de jachtbouw aan zich weten te binden.

Gerard Dijkstra & Partners

Het scheepsontwerp is van de hand van Gerard Dijkstra & Partners. Het kantoor verwierf wereldfaam door het ontwerpen en de restauratie van verschillende zogenaamde J-klassers en andere megajachten als de Maltese Falcon en de Athena. Daarnaast ontwierp het kantoor het dwarsgetuigde passagiersschip Stad Amsterdam en het nieuwste actieschip van Greenpeace, de Rainbow Warrior III. Dijkstra’s eigen jacht, de Bestevaer II, past wat betreft filosofie en uitstraling perfect bij de Sally Lightfoot schepen.

Rhoades Young

Het interieur wordt getekend door Rhoades Young. Dick Young, één van de oprichters, werkte jarenlang voor de vermaarde jachtinterieurontwerper Andrew Winch en deed bijvoorbeeld de restyling van alle Oyster jachten. Het kantoor werkt al jaren met wereldberoemde Nederlandse werven.

Bloemsma Aluminiumbouw

Verantwoordelijk voor de productie van het casco. Het Makkumse bedrijf levert rompen van zeer hoogwaardige kwaliteit voor het luxe segment tot 130 voet.  Na oplevering worden de casco’s verscheept naar afbouwwerven. Vaak is dat Claasen Jachtbouw.

Claasen Jachtbouw

Het vlakbij de Zaanse schans gevestigde Claasen Jachtbouw legt zich toe op de afbouw van grote, zeer luxe, voor het merendeel klassieke jachten. Van oudsher zijn veel jachten gebouwd die bekend staan als ‘Truly Classics’.

Cornelis Jongkind Scheepstechniek

Verzorgt vanuit Medemblik alle denkbare technische installaties, van motoren, elektrische systemen, hydrauliek tot klimaatbeheersing, aan boord van grote onder klasse varende jachten. Jongkind werkt veel samen met Claasen. In de loop der jaren is een geoliede samenwerking ontstaan.

Fiscaal & Juridisch

Op fiscaal en juridisch vlak laten we ons adviseren door fiscalisten van Ernst & Young, van Caraad Belastingadviseurs, en door juristen van Loyens & Loeff.

Nuchter & Nederlands

Sally Lightfoot verbindt de top uit de Nederlandse jachtbouw aan de ontwikkeling van haar vloot. Samen lopen wij voorop in de megajachten wereld, maar wel met beide benen op de nuchtere Nederlandse klei.