Sally Lightfoot

In het voetspoor van Jacques Cousteau

uboatworxSally Lightfoot is door het Wild Image Project gevraagd mee te werken aan de ontwikkeling van een specifiek voor het project ontworpen expeditieschip. Sally Lightfoot en de teamleden van het Wild Image Project zullen de komende twee jaar een expeditieschip ontwikkelen en bouwen op basis van de specifieke wensen van het expeditieteam. Het schip heeft als werknaam: Wild Sally. Het zal ook na de tewaterlating door Sally Lightfoot worden gemanaged.

Ontdekkingsreiziger/fotograaf Daniel Fox wil in het voetspoor treden van zijn jeugdhelden David Attenborough en Jacques Cousteau, door te zeilen naar de laatste ongerepte gebieden van onze planeet. Daar wil hij samen met een team van cameramensen, fotografen en wetenschappers de puurheid van de natuur vastleggen. Door de ongereptheid en gevoeligheid van onze planeet in beeld te brengen, moet men zich gaan de realiseren dat we er in harmonie mee moeten gaan leven willen we het ook voor volgende generaties behouden.  Het team wil met haar werk inspireren en betrokkenheid vergroten.

Wild Sally zal worden gebaseerd op het Long Tall Sally ontwerp. Veranderingen aan het uiterlijk zullen voornamelijk ingegeven zijn door de wens om naast de twee tenders ook een mini onderzeeboot mee te nemen voor onderzoek en onderwateropnames op plaatsen die niet voor duikers toegankelijk zijn.

Ook het interieur zal afwijken van dat van Long Tall Sally. Zonder grote consessie te doen aan comfort, zal het soberder van opzet zijn en meer gericht op functionaliteit voor een langdurig verblijf van de verschillende teams. Er zal geen onderscheid worden gemaakt tussen bemanning en passagiers. Alle opvarenden zijn bemanning, enkelen met nautische taken, anderen met film, fotografie of onderzoekswerk.

Met het oog op die laatste werkzaamheden zal aan boord een speciale foto- en filmbewerkingsstudio worden ingebouwd. Het schip zal bovendien worden voorzien van state of the art communicatieapparatuur. Zo kunnen de teams het resultaat van hun arbeid onmiddellijk aan contractspartijen en sponsors ter beschikking stellen.