Sally Lightfoot

Interieur ontwerp

Wild Sally’s interieur vormde een bijzondere uitdaging voor de ontwerpers van Rhoades Young: het moest een modern, strak en stijlvol interieur worden dat tegelijk bestand zou zijn tegen zeer intensief gebruik. De specifieke expeditie vereisten maakten het er niet makkelijker op: een drijvend film- en fotografieplatform, met een echte verwerkingsstudio, veel opslagruimte voor filmcamera’s en toebehoren, en daarbij ook nog een aparte onderhoudsruimte.

Rhoades Young is wonderwel in haar opdracht geslaagd. Bij haar ontwerp bleef zij zo dicht mogelijk bij het interieurontwerp voor Long Tall Sally. In het achterschip verviel één gastenhut. Twee van de drie overige hutten werden iets kleiner en verloren hun eigen douche en toilet. Daarvoor in de plaats kwamen aan bakboord twee gezamenlijke douches en toiletten, en een hut voor onderhoud van de expeditieapparatuur. Daartegenover bevindt zich nu een smalle hut waarin alle expeditieapparatuur zeevast kan worden opgeborgen. In het middenschip verviel de onderdekse salon. Daarvoor in de plaats kwam de verwerkingsstudio, met twee grote werkplakken en twee leunstoelen voor ongestoord teamoverleg.

De veranderingen tasten het karakter van het interieur niet aan, maar zorgen ervoor dat Wild Sally inderdaad een stijlvol werkschip is geworden. Het zal er niet alleen prettig en efficiënt werken zijn, het verblijf zal ook gerieflijk zijn.

Wild Sally interior