Sally Lightfoot

Ruling Belastingdienst: investeren nu nog aantrekkelijker

Recent heeft Sally Lightfoot B.V. een ruling gesloten met de Nederlandse belastingdienst over de fiscale aanvaardbaarheid van de voorgestelde investeringsstructuur waarbij gebruik wordt gemaakt van de tijdelijke verruiming van de willekeurige afschrijvingsregeling van de Wet inkomstenbelasting 2001. Daarmee is Sally Lightfoot BV de eerste Nederlandse zeilvaartrederij die in staat is de investeerders in haar vloot te laten profiteren van deze tijdelijke maatregel ter stimulering van de Nederlandse Economie.

Afhankelijk van hun fiscale positie kunnen investeerders bijna hun gehele contante investering binnen anderhalf jaar na de inleg in het project via de belastingdienst terugontvangen. De belastingdienst houdt dan een claim die in de verre toekomst verschuldigd wordt. Daarmee is investeren in de uitbreiding van onze vloot nog aantrekkelijker geworden: men krijgt de inleg bijna integraal terug en behoud toch recht op een winstdeel. Uit dit winstdeel kan mede de claim van de belastingdienst worden voldaan. Het opgestelde investeringsmemorandum bevat een gedetailleerde omschrijving van de structuur en de voorwaarden waaronder de regeling op de investeerders van toepassing zal zijn.

Hoofdpunten hieruit zijn:

  • deelname vanaf € 162.500 zonder emissiekosten
  • deelname staat open voor particulieren*1
  • verwacht rendement 14%
  • toetreding uiterlijk 20 december 2010
  • aanvang exploitatie schip uiterlijk 31 december 2012
  • garantstelling voor € 262.500 per participatie

*1: participatie middels een BV is ook mogelijk, echter hiervoor gelden enkele afwijkende fiscale regels.

Voor meer informatie kunt u hier het investeringsmemorandum downloaden. Mocht u na bestudering daarvan vragen hebben, dan zijn wij natuurlijk bereid die te beantwoorden. Wij verzoeken u daartoe contact met ons op te nemen via de onder contactgegevens vermelde mogelijkheden. Ook verwijzen wij naar het onderdeel ‘INVESTEER’ elders op deze site.